A-  A  A+ 

INTERNETCOMMUNICATIE

Zoals gesteld op Introductie richt deze adviesfunctie zich voornamelijk op internetcommunicatie. Mijn expertise is de kwaliteit van websites, inclusief mobielvriendelijkheid, en de vraag of het kosteneffectief is om (welke soort) apps te laten maken.

Een andere adviesfunctie betreft de inzet en kwaliteit van schriftelijke communicatiemiddelen, met name brochures en folders.

De kwaliteit van websites

Naast dat hij er fraai en professioneel uit moet zien, voldoet een goede website aan onder andere de volgende kwaliteitscriteria:

  1. Hij laadt vlot, ook bij tragere internetverbindingen (klik op het metertje linksonder).
  2. Hij wordt qua lay-out correct weergegeven en is functioneel in alle veelgebruikte browsers en browserversies. Als een bezoeker een browser gebruikt die de op de website gebruikte technieken onvoldoende ondersteunt, krijgt h/zij daarvan een melding.
  3. Bezoekers die er voor het eerst op komen krijgen snel door hoe ze op de pagina komen waar ze moeten zijn. In jargon heet dit dat de navigatiestructuur intuïtief is.
  4. De tekst is prettig leesbaar, op alle apparaten. Voor mensen met visusproblemen is de lettergrootte aan te passen, waarbij de lay-out intact blijft.
  5. Om het voor de volgende webmaster werkbaar te maken, is de zogeheten broncode geschreven volgens de internationale webstandaarden (klik op het W3C-icoon linksonder).
  6. Bij regelmatige veranderende inhoud is er een economisch onderhoudscontract of kan de site-eigenaar de inhoud zelf relatief eenvoudig veranderen.

Controleren of de website voldoet aan alle verwachtingen van de gemiddelde bezoeker geschiedt op zich het beste middels een enquête (zie Klantonderzoek). Er is echter een veel economischere manier: hem laten beoordelen door iemand die weet waar het om gaat en daar ervaring mee heeft. Plus een makkelijk bereikbare feedbackoptie waarmee cliënten hun (on)tevredenheid erover kenbaar kunnen maken.

Hoeveel tijd ik nodig heb om uw website te beoordelen is sterk afhankelijk van de site, maar een inventarisatie en prijsopgave is gratis. U hoeft daarvoor slechts het webadres op te geven, plus de specifieke vragen die u eventueel hebt, en/of een overzicht van de specifieke functies die u getest wilt hebben.

Apps

Alhoewel reguliere computerprogramma's door sommige auteurs tegenwoordig ook apps genoemd worden, worden met apps hier de applicaties voor tablets en mobiele telefoons bedoeld. Apps zijn onder te verdelen in native apps, web apps en (hybride) native web apps.

De prijsverschillen tussen die drie kunnen zeer groot zijn. De mogelijkheden verschillen soms ook sterk, maar vaak juist niet. Afhankelijk van hoe de app gebruikt moet gaan worden, en op welke telefoons en tablets, kan een (native) web app net zo functioneel zijn. Veel native app-makers proberen u die variant te verkopen terwijl er veel economischere alternatieven zijn.

Daarbij is het de vraag of het überhaupt zin heeft om een app te laten maken. Regelmatig kan een aparte pagina of website voor mobiele apparaten, of een website die zich automatisch aanpast aan de grootte van het scherm, net zo goed zijn. En soms is zelfs dat niet eens nodig, met de huidige mogelijkheden van browsers op mobiele apparaten.

Mobielvriendelijk

Aan de andere kant is de ranking van webpagina's in Googles zoekmachine sinds april 2015 hoger als ze mobielvriendelijk zijn. Daar staat dan echter weer tegenover dat er veel meer regels zijn m.b.t. de search-engine optimization (SEO), waarvan enkele weer belangrijker zijn dan de mobielvriendelijkheid.

Ook is het zo dat een website die zich automatisch — correct — aanpast aan de schermgrootte (een responsive design) heel duur kan zijn om te laten maken. Er zijn veel verschillende formaten tablets en smartphones, met binnen de formaten weer verschillende resoluties (de technische schermafmeting). En problemen met de weergave van responsive designs op veel apparaten.

Het is dus belangrijk om u goed te laten voorlichten door een onafhankelijke, deskundige partij. Ik maak door drukte met andere zaken zelf geen websites en web apps meer, maar weet door uitgebreid onderzoek naar het bovenstaande wel wat voor u het beste en voordeligste is. Ook kan ik u adviseren hoe u en waar u zaken kunt aanbesteden. Verder kan ik het gehele traject van offertes aanvragen, die beoordelen, een gunningsadvies uitbrengen en de voortgangs- en opleveringscontrole voor u doen.

Overige communicatie

In vooral (reclame)folders van het midden- en kleinbedrijf worden nogal eens grammaticale en stijlfouten gemaakt. Dat maakt een amateuristische indruk, en drukkerijen hebben lang niet altijd iemand in dienst die die fouten er voor u uit kan halen.

Dat doe ik graag voor u, voor Nederlands- en Engelstalige uitgaven (ik ben cum laude geslaagd voor het associatie-examen Engels). Ik kan ook uw teksten geheel herschrijven. Verder kan ik uw sparringpartner zijn bij de bepaling van welk communicatiemiddel wanneer in te zetten.


Deze website gebruikt alleen cookies ter verhoging van het gebruiksgemak; tracking- en soortgelijke cookies worden niet gebruikt.
Pagina laatst bijgewerkt: 5 mei 2015.